Képernyőfotó 2018-12-04 - 20.36.20.png

LOOP

A Loop egyetlen éjszaka története, de valójában sokkal több ennél.

Három, a huszas évei vége felé járó fiatal érkezik egy kiadó vendéglátóhely raktárába. Az előző tulajdonos, volt barátjuk édesanyja, rossz emlékektől kíván szabadulni, mikor túlad a helyiségen. 

Adél, Bence és Vera már évek óta nem tartják a kapcsolatot, de a nő kérésére eljönnek, hogy a barátjuk régi dolgait elvigyék.

A raktár mindhármuk számára tele van emlékekkel.

Négy év hallgatás után egyszerre kell szembe nézniük saját elhagyott vágyaikkal, félbeszakadt barátságuk emlékével, és a temérdek le nem zárt kérdéssel...

Képernyőfotó 2018-12-04 - 20.36.20.png

szereplők:

BOGNÁR ANITA, MANGOLD ROLAND, KIRÁLY ORSOLYA, KRISTÓFLAB
 

író: MÓGA PIROSKA

látványtervező: HANKÓ JÁNOS

rendezőasszisztens: BALOGH ZSUZSANNA

jelmez: KIRÁLY ORSOLYA

dramaturg: ZSIGÓ ANNA

dj,vj: SZABÓ KRISTÓF

korrepetítor: GŐZ ISTVÁN

 

rendező: MÓGA PIROSKA

Képernyőfotó 2018-12-04 - 20.36.20.png

KISZÁRADÁS

Képernyőfotó 2018-12-04 - 20.36.20.png

szereplők:

GONDA KATA, HAJMÁSI DÁVID, FÁBIÁN SZABOLCS

 

dramaturg: TÓTH RÉKA ÁGNES

koreográfus: GRECSÓ ZOLTÁN

rendezőasszisztens: BALOGH ZSUZSANNA

 

rendező: HALASI DÁNIEL

Van egy férfi. Szeret. Valakit, aki nem lehet az övé. Van egy nő. Megcsal. Valakit, akinek azt hiszi, túljárhat az eszén. Van egy barátság. Inkább csak volt. Üres squash-termekben donganak így a padlók. Harold Pinter darabja egy házasság, egy barátság és egy viszony hármasságát mutatja be, amelyben mindenki mást játszik, mint aki valójában. A megcsalás kliséje egzisztenciális kérdésként jelenik meg a történetben, ahol a kapuzárási pánikban vergődve senki se veszi észre hol és mikor hagyta el önmagát ennyire. Mi történik, ha azzal tartod sakkban a másikat, amivel a leginkább lehet, de nem veszed észre, hogy már rég mattot adott neked? A nem-lineárisan épülő előadás zárt terápiára hívja a nézőt: sebészeti pontossággal analizálja kapcsolataink mechanizmusát, szikével metszi ki a traumákat és komplexusokat, de nem talál mást csak üres sivatagot.

Képernyőfotó 2018-12-04 - 20.36.20.png

ALLEZ

Kuprin műve tűnődés a szerelem természetéről, annak különböző alakváltozásairól, a test és a lélek állandó konfliktusáról egy olyan egyedi világgal és szabályrendszerrel rendelkező környezetben, mint a cirkusz világa.

 

Az előadás egy különleges nemzetközi színházi workshop részeként jött létre 2017 nyarán a Zsámbéki Színházi Bázison, a fiatal, magyar művészeket tömörítő Y Csoport és Gulnaz Balpeisova, kazah származású orosz rendezőnő közös munkájaként.

Képernyőfotó 2018-12-04 - 20.36.20.png

szereplők:

BOGNÁR ANITA, MÓGA PIROSKA, KIRÁLY ORSOLYA, HAJMÁSI DÁVID, FÁBIÁN SZABOLCS, KAZÁRI ANDRÁS

látvány: HANKÓ JÁNOS

jelmez: JELI LUCA

szakmai konzulens: HORVÁTH ZOLTÁN

rendezőasszisztens: EFSTRATIADU ZOÉ, BALOGH ZSUZSANNA
 

rendező: GULNAZ BALPEISOVA