Képernyőfotó 2018-12-04 - 20.36.20.png

Előadóművészeti projektek

Kísérletező csapat lévén, olykor alkalmunk nyílik rá, hogy más társulatokkal együttműködésben, kitágítsuk a színház és az előadóművészet határait. Az elmúlt években olyan különleges kísérleti előadások részeszesei lehettünk, mint a margitszigeti Futószínház Projekt, vagy a Y.east Fesztiválon létrehozott szentivánéji színházi kalandjáték.
Keressük azonban a lehetőséget olyan kisebb akciók megvalósítására is, mint például a kortárs irodalmat népszerűsítő novella-café, melyben a projekt időtartama alatt, egy-egy népszerűbb kávézóban a vendégek kávéjuk mellé ajándék novella-felolvasást rendelhetnek a jelenlévő színészektől.   
Társaink az alkotásban a
Pro Progressione Ernyőszervezet, a Ziggurat Projekta Y.east Fesztivál és a Ledpuppets

Képernyőfotó 2018-12-04 - 20.36.20.png
Képernyőfotó 2018-12-04 - 20.36.20.png

Szentivánéj - színházi kalandjáték a Y.east Fesztiválon

A sűrű sötét erdő toposza – ahol bármi megtörténhet, a hétköznapi szabályok felbomlanak, és a kapcsolatok átértékelődnek – képezi Shakespeare drámájának dramaturgiai alaphelyzetét is. Egy ilyen, a mindennapoktól elrugaszkodott, szabadon alakítható szabályokkal rendelkező helyszínen, ahol a furcsa eseményeknek csupán a képzeletünk szabhat határt, a szerző szinte bármit megengedhet magának: mágikus lények jelenlétét, a szerelmi szálak összekuszálódását, a karakterek alakváltozásait – és még sorolhatnánk a Szentivánéji álom dramaturgiai fordulatait. Ezzel a szabad és kreatív szemlélettel szeretnénk színházza formálni az erdőt, a benne barangolókat pedig történetünk szereplőivé tenni.

közreműködő művészek: HORVÁTH KRISTÓF, KIRÁLY ORSOLYA, MAKRA VIKTÓRIA, KAZÁRI ANDRÁS, SARLÓS ESZTER FLÓRA, LUKÁCS GERGŐ,KONRAD RAKONCZAY 

produkciós asszisztens: BÉRCZES ZSIGMOND

vizuál: MEETLAB 

író: IVANYOS AMBRUS

rendező: CZAKÓ MÁTÉ

Képernyőfotó 2018-12-04 - 20.36.20.png

Mi történik a multikkal, ha leáll az internet? Mivé lesz a területi képviselő, a quality manager és a HR-s, ha behal a szerver, de az e-mailnek mennie kell, mert a határidő fojtogató? A protokoll szigorú, az e-mailezés nem állhat le, még akkor se, ha offline. Amit a bitek száguldva tesznek meg az UTP-kábeleken, azt nekünk futva kell: csatolni, szignálni, titkosítani. Ebben a cégben két munkavállalótípus van: az egyik minden szabályt betart, vagyis egy 5 km hosszú úton kell eljuttatnia az üzenetet a célba, a másik a feleslegesnek tartott előírásokon felülemelkedve, a kanyarokat levágva, rövidebben, így 3,5 km alatt teljesíti a feladatot.A kísérleti előadás a Margitszigetre invitálja a közönséget, ahol a színházi játékot a kocogással ötvözzük. A részvételhez futófelszerelés erősen ajánlott!

Képernyőfotó 2018-12-04 - 20.36.20.png

#ERROR 707 

Képernyőfotó 2018-12-04 - 20.36.20.png
Képernyőfotó 2018-12-04 - 20.36.20.png

Futószínház a Margitszigeten

közreműködő művészek: ZIGGURAT PROJECt, LAKOS FANNY, HORVÁTH KRISTÓF, SZTARENKI DÓRA, ELEK FERENC, SZABÓ KRISTÓF, INSPIRÁL CIRKUSZKÖZPONT, BOGNÁR ANITA, KIRÁLY ORSOLYA, MANGOLD ROLAND, MÓGA PIROSKA

produkciós asszisztens: PÉTER BENJÁMIN

ötlet: PETRÁNYI BARNA 

rendező: CZAKÓ MÁTÉ